Velkommen

En velkomstmelding fra Fadderstyret

IMG_2183.jpg

Ah, Ole Johan Dahls-hus, tilholdsstedet til Institutt for informatikk. Hver eneste dag møtes studenter her for å lese, gjøre oppgaver, diskutere fag, sosialisere og engasjere seg. Her finnes det noe for alle, enten du vil bygge den feteste roboten, gjøre noe bra for studentmiljøet eller bare henge med venner (det er lov det og).

De neste tre årene skal dere lære om alt fra å lage enkle programmer som sier “Hello World” til å løse komplekse problemer, og Ifi er et flott sted å gjøre dette ved. Står man fast på en oppgave er det alltids hjelp å få fra både flinke og ivrige gruppelærere og professorer som virkelig interesserer seg for faget sitt. Ifi har også et flott bibliotek og de ansatte der blir alltid glade når noen kommer og trenger deres kompetanse, enten det er hjelp til referanser eller finne stoff om obskure temaer. Ifi har også sitt eget lille verksted. På Åpen sone for eksperimentell informatikk (eller bare Sonen som de fleste kaller det) kan man leke seg med prosjekter av alle størrelser, de har alt fra 3D-printere og Arduino til virtual reality-utstyr og mye mer som alle kan benytte seg av. Et perfekt sted for å utforske og lære på en kreativ og praktisk måte. Kort sagt; de har utstyret - du har idéene!

Skulle man ha behov en pause i hverdagen hvorfor ikke kjøpe seg en is av Blinders subjektivt koseligste kantinepersonale og nyt den ved Ifi-dammen mens endene glir sakte forbi, eller ta en kopp te i Escape, Ifis egen studentkjeller, mens man leser om løst og fast om studielivet i studentenes eget magasin; Output.

At Ifi har mange engasjerte studenter er ingen hemmelighet, bygget huser over 20 ulike foreninger. Hvert studieprogram har hver sin linjeforening, og disse kommer dere garantert til å høre mye om i løpet av studiestartuka. Foreningene på Ifi driver med mange forskjellige aktiviteter. Dagen@Ifi står for å arrangere Ifis karrieredag hvert semester med over 30 besøkende bedrifter, Navet holder flere bedriftspresentasjoner hver måned, Homebrew brygger øl, Cybernetisk Selskab arrangerer blant annet skitur og holder studentkjelleren Escape gående. For de som er litt mer interesserte i faglig relevante foreninger har vi Applitude som driver med apputvikling, mens Ifi-spillutvikling jobber for å fremme interessen for spillutvikling blant studentene. Skulle du heller ønske noe litt mindre seriøst så har vi en av Ifis nyeste forening, TOASTJÆRN, som jobber med å skape en hyggelig lunsjpause for studentene ved å servere toast til alle sine medlemmer titt og ofte. Dere kan lese mer om alle foreningene på Ifi på denne siden.


Ellers vil vi bare oppfordre dere til å ha det mest mulig gøy i studiestartuka. Bli kjent med mange mennesker og delta på det som skjer - studiene kan dere tenke på for fullt neste uke. Vi håper dere får en fantastisk uke, Fadderstyret ut!